Министерство на правосъдието е възстановило на Фани Белнейска разходите по

...
Министерство на правосъдието е възстановило на Фани Белнейска разходите по
Коментари Харесай

Възстановиха на Фани Белнейска разходите по делото

Министерство на правораздаването е възстановило на Фани Белнейска разноските по делата против килъра на двете  дъщери Росица и Христина.  Миналата година опечалената майка  е получила 2960 лева, откакто е показала фактури за направените от нея разноски по правосъдните процеси против Лазар Колев. Сумата е била изплатена от Министерство на правораздаването на две вноски.

Фани Белнейска до този миг не е получава друго обезщетение. През 2011-та Лазар Колев, който беше приет за отговорен на три инстанции, беше наказан да заплати общо 200 000 лв. на майката на убитите от него сестри. Фани Белнейска обаче не е получила нито лев от тези пари. Преди три години, през февруари 2015 година, от инфаркт умря брачният партньор  Стоимен Белнейски. След гибелта му Фани и щерка  Мария живеят  с нейната скромна заплата и с пенсията, която детето получава от умрелия си татко. 

 Двете дами от семейство Белнейски даже бяха застрашени да останат без покрив над главите си. Жилището им  е благосъстоятелност на БДЖ. Договорът за прилагане изтича през 2021 година. За да останат майката и дъщерята в него, апартаментът трябваше да бъде закупен. Фани Белнейска обаче не разполагаше със средства за това. Оказва се, че казусът е решен.

Апартаментът, в който живеем, към този момент е моя благосъстоятелност. Изтеглих заем, който сега погасявам, описа Фани  Белнейска пред кореспондент на " Пазарджишка Марица ". Тя добави още, че въпреки и мъчно, двете с щерка  Мария се оправят и свързват двата края. С заплатата си дамата заплаща вноските по заема и сметките. С пенсията, която получава Мария, пък двете претърпяват.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР