Министерство на правосъдието е подготвило искане за тълкуване на разпоредби

...
Министерство на правосъдието е подготвило искане за тълкуване на разпоредби
Коментари Харесай

Кирилов пита Конституционния съд за разследването на тримата големи в Темида

Министерство на правораздаването е подготвило искане за пояснение на разпореждания от Конституцията , във връзка с подготвяните законодателни промени по отношение на осъществяване на дейно наказателно произвеждане при данни за осъществено съзнателно закононарушение от общ темперамент против основния прокурор и ръководителите на Върховния касационен съд (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС).

Това съобщи министърът на правораздаването Данаил Кирилов през днешния ден в пред ТВ Европа, оповестяват от пресцентъра на Министерство на правораздаването.

Искането следва да бъде импортирано в Министерски съвет , защото това е органът, който има право да насочва тълкувателни въпроси към Конституционния съд.

" Дефинирали сме седем основни въпроса , по които се надявам да имаме и мнението на Конституционен съд, във връзка с настоящата конституционна рамка ", посочи Кирилов.
 Кирилов се отхвърли министър да желае следствие на
Кирилов се отхвърли министър да желае следствие на " тримата огромни "

Министърът не устоя, изнерви се на рецензиите на законопоректа си и напусна залата

Той изясни, че направеният и показано от него закон за изменение и допълнение на Наказателно процесуалния кодекс е съгласуван с настоящата Конституция и дава отговор на рекомендациите от Механизма за съдействие и инспекция на Европейския съюз .

Кирилов остава безапелационен, че и в този момент настоящата правна рамка дава опция основният прокурор да бъде разследван от собствен зависещ и че не приема изказаните в общественото пространство подозрения, че тази правна опция не се употребява заради боязън у подчинените прокурори .

Кирилов направи съпоставяне с ситуацията на редовите съдии изправени пред догадка да отсъждат против ръководителя на Върховен касационен съд, да вземем за пример, от който зависи, дали те ще бъдат командировани и в каква среда ще работят.
 Кирилов трансферира топката на Народно събрание за следствието на
Кирилов трансферира топката на Народно събрание за следствието на " тримата огромни " в Темида

Парламентът би трябвало да вземе окончателното решение

Припомняме, една от първите начинания на Данаил Кирилов като министър бе да предложи за разискване механизъм за предварително преустановяване на мандата на тримата огромни в правосъдната система . Въпреки рецензиите , че действително настояването е за въвеждане на механизъм за надзор над основния прокурор, Кирилов упорства за равнопоставеност с шефовете на Върховен административен съд и Върховен касационен съд.

Десет неправителствени организации се оповестиха срещу препоръчаните от Кирилов промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Междувременно от БИПИ желаеха привикване на изключително съвещание на Съвета по използване на обновената тактика за продължение на промяната в правосъдната система.
 Президентът да сложи диагноза и по-късно да търси врач на правосъдната система
Президентът да сложи диагноза и по-късно да търси врач на правосъдната система

Призовавам, господин Радев да разгласи авансово, преди да са почнали номинациите, кардиналните критерии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР