Министерство на отбраната на Русия огласи нови данни за броя

...
Министерство на отбраната на Русия огласи нови данни за броя
Коментари Харесай

Русия даде отчет за Сирия – 434 генерали, 63 000 бойци

Министерство на защитата на Русия огласи нови данни за броя на съветските военнослужещи, взели участие в сирийската интервенция. В съпоставяне с края на предходната година числата са се нараснали доста – от 48 000 против 63 000 души. Само генералите, които Кремъл е изпратил в Сирия, са 434.

Възможни нови сделки сред Путин и Тръмп за Сирия

След началото на интервенцията през септември 2015 година съветското военно министерство не огласяваше броя на бойците, участващи в нея. На публицистите се постановяваше да пресмятат техния брой по косвени признаци – да вземем за пример по броя на премиите.

През март 2016 година медиите обърнаха внимание на обстоятелството, че съветското министерство на защитата разгласи търг за закупуването на 10 000 меда „ Участник във военната интервенция в Сирия “.

През февруари 2017 година на уеб страницата за държавни поръчки беше оповестена поръчката на 20 000 такива награди.

Четири аргументи за какво не се вижда краят на сирийския спор

През декември 2017 година министърът на защитата Сергей Шойгу за първи регистрира публично, че „ скъп военен опит в Сирия получиха над 48 000 военнослужещи от съветската войска “.

От сегашния отчет носещ името „ Военна интервенция на въоръжените сили на Руската федерация в Сирийската Арабска Република – резултати в числа “ излиза наяве, че в интервенцията са взели участие 63 102 военнослужещи, от които 25 738 офицери и 434 генерали.

Башар Асад в Русия, какво изиска Путин от него

Посочва се, че съветската бойна авиация е направила 39 000 полета като от стратегическите самолети са нанесени 66 удара с крилати ракети. Според Кремъл дейностите на съветската войска в Сирия са довели до гибелта на 86 000 бунтовници и 830 размирен водачи.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР