Министерство на отбраната на Русия обяви, че част от войските,

...
Министерство на отбраната на Русия обяви, че част от войските,
Коментари Харесай

Русия: Част от войските ни се изтеглят от границата

Министерство на защитата на Русия разгласи, че част от войските, позиционирани на границата с Украйна се връщат към базите им, след приключването на учения.

Мащабните военни учения из цялата страна обаче не престават ,

съобщи организация „ Интерфакс “, представена от Би Би Си ().

Този ход може да понижи напрежението сред Русия и Запада, откакто скупчването на съветски войски до украинските граници породи опасения от допустимо навлизане, отбелязва Ройтерс ().

Русия е струпала над 100 000 военни край границите на Украйна, предизвиквайки опасения за инвазия, изключително откакто взаимните военни учения на Москва с Беларус (10-20 февруари) значат, че Украйна е съвсем обкръжена от съветската войска.

Руските пазари реагираха позитивно на новините

и рублата, която беше под напън заради опасения от нови западни наказания при положение на война, набъбна с 1,5% малко след известието от министерството на защитата.



Въпреки че Москва отхвърли да е възнамерявала да нападна Украйна, тя изиска правно обвързващи гаранции от Съединените щати и НАТО, че на Киев няма да бъде разрешено да се причисли към военния алианс. Вашингтон и Брюксел към този момент отхвърлят да дадат сходни обещания.

Германският канцлер Олаф Шолц се чака да дойде в Москва по-късно през днешния ден за среща с президента Владимир Путин, като на визитата му се разпореждат огромни очаквания за предотвратяването на война.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР