Министерство на отбраната купува дронове за разузнавателни дейности за близо

...
Министерство на отбраната купува дронове за разузнавателни дейности за близо
Коментари Харесай

Военното министерство купува дронове за разузнавателни дейности

Министерство на защитата купува дронове за разследващи действия за близо 25 млн.лв. Това излиза наяве от покана за даване на оферта за присъединяване в договаряния за доставка на Безпилотни летателни системи (БЛС), оповестена на уеб страницата на ведомството, заяви в. „ Сега “.

Преговорите за поръчката ще вървят не през закона за публичните поръчки, а през неговите изключения. Именно в чл.149 на Закон за обществените поръчки е дадена опция да се изключват общите правила в избрани случаи. Сред тях са и случаите, при които има " възлагане за задачите на разследващи действия ". Именно тази норма е употребена от министерство на защитата в тази ситуация.

Поръчката е разграничена на две. В първата част се чакат предложения за Доставка на безпилотна летателна система клас I – „ Мини “. Тук ще се купуват 12 дрона за 10, 8 млн.лв с Данък добавена стойност. Във втората става дума за Доставка на безпилотна летателна система клас I – „ Мaлки “. В тази рубрика се купуват две безпилотни летателни системи за 14 млн.лв. Посочени са и механически спецификации на системите.

Министерство на защитата е изпратила поканата си към 24 евентуални производители на мечтаните дронове от българските военни. Сред тях има български, израелски, европейски и американски компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР