Министерство на околната среда и водите започна изпълнението на проект

...
Министерство на околната среда и водите започна изпълнението на проект
Коментари Харесай

МОСВ започна изпълнението на проект Знания за Натура 2000“

 Министерство на околната среда и водите стартира осъществяването на план " Знания за Натура 2000 “. Основната цел на плана е повишение на равнището на осведоменост на популацията и на потенциала и приноса на заинтригуваните страни за европейската екологична мрежа Натура 2000. Също по този начин ще бъде създаден Документ за задачите на Натура 2000, въз основата на който ще бъде обновена Националната предпочитана рамка за деяние (НПРД), което ще способства за обезпечаване на дейно ръководство на мрежата. Дейностите по плана бяха показани на въвеждаща конференция в София.

Проектът започва с осъществяване на изследване на информационните потребности и настройки на заинтригуваните страни и необятната публика за метода за ръководство на Натура 2000, за ролята и присъединяване им в процеса на създаване на проекти и осъществяване на ограничения в проектите за ръководство на Натура 2000. Въз основа на изследването се планува основаване на единна информационна платформа, която ще подкрепи провеждането на три национални осведомителни акции " Знания за Натура 2000 “, които целят повишение на поддръжката и разширение на знанията за ръководство на Натура 2000. В рамките на акцията ще бъдат проведени 3 национални и 84 районни събития  за показване на опциите и изгодите, които дава европейската екологична мрежа. 

Ще бъде създадена идея за цифрова маркетинг акция. Ще бъде основана онлайн платформа, на която ще бъдат качвани всички материали, готови от изпълнителите. Посредством цифровата платформа ще бъдат извършени три национални състезанието " Знания за Натура 2000 “, по един годишно, на които ще бъдат излъчени по 28 районни и 3 национални спечелили. За задачата ще се създаде интерактивен конкурсен инструмент. В рамките на плана ще бъдат проведени и три научни форума по настоящи характерни тематики, свързани с мрежата Натура 2000.

В резултат на реализацията на дейностите по плана се очаква  да се реализира разпространение на задачите на европейската екологична мрежа и да се генерира необятна социална поддръжка за тяхното реализиране.

Проект BG16M1OP002-3.006-0001-C03  “Знания за Натура 2000 “ се извършва с финансовата поддръжка на Оперативна програма " Околна среда 2014-2020 година “. Бенефициент по него е Дирекция " Национална работа за отбрана на природата “ в Министерство на околната среда и водите. Общата стойност на плана е 4 300 000 лева, от които 3 655 000 лева от Европейски фонд за районно развиване и 645 000 лева национално съфинансиране. Срокът на осъществяване до 14.05.2023 г. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР