Министерство на околната среда и водите планира увеличение на приходите

...
Министерство на околната среда и водите планира увеличение на приходите
Коментари Харесай

С 5 млн. лв. повече от такси взима МОСВ през 2018 г.

Министерство на околната среда и водите възнамерява нарастване на приходите си от такси с над 5 млн. лева . Това съобщи Нено Димов - министърът на околната среда и водите, при разискването на законопроекта за бюджета за 2018 година, който беше признат от парламентарната комисия по околна среда през днешния ден.

 Бюджет 2018 дава пари на нереформирани браншове, скочи Република България
Бюджет 2018 дава пари на нереформирани браншове, скочи Република България

Да присъединим Северозападна България към Европейски Съюз, след това Западните Балкани, зове Великов

Очаква се главното нарастване да пристигна от такси по Закона за водите, а приходите се трансферират на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) за финансиране на екологични планове.

Проекта на бюджет 2018 планува Министерство на околната среда и водите да има доходи от 56,3 млн. лева . Сумата се събира главно от доходи от държавни такси, санкции, наказания и концесии. Съпоставено с това, плануваните разноски на ведомството са 49,8 млн. лева Разходите са с 3,8 млн. лева повече по отношение на 2017 година

 Цветанов чака доста лъжи около вота на съмнение
Цветанов чака доста лъжи около вота на съмнение

Вотът на съмнение е загуба на време

От тези близо 4 млн. лева 2,3 млн. лева са за личен състав, а 0,4 млн. лева - за прехрана . Предвидена е и сума за закриване и рекултивация на съществуващи сметища в областите Монтана и Габрово. Отделените за това пари възлизат на 1,1 млн. лева като финансови разноски.

Основните направления през идната година в работата на администрацията са ръководство и надзор на водните запаси и отпадъците, понижаване на нездравословните излъчвания в атмосферния въздух, запазване на екосистеми и местообитания, както и мониторинг на околната среда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР