Министерство на околната среда и водите е подновило претенцията си

...
Министерство на околната среда и водите е подновило претенцията си
Коментари Харесай

НАП иска запор на община Сливен за 5 млн. лв.

Министерство на околната среда и водите е възобновило претенцията си за събиране на близо 5 милиона лв. от община Сливен, посредством Национална агенция за приходите, по финансова глоба по неприятно осъществяване на първия воден цикъл.

Това заяви кметът Стефан Радев в коментар за икономическото положение на общината, повлияно от COVID-19, съобщи БНР.

Миналата година Община Сливен завоюва делото против настояването на Министерството на околната среда и водите.

Община Сливен към този момент е завела дело в Административния съд по запорното решение на Национална агенция за приходите, сподели кметът Радев.

" Сега стартират по реда да го разгласят за обществено държавно взимане и още веднъж да се пробват да го събират, тъй че от тях имаме запорно известие за близо 5 милиона лв.. Тази част би трябвало да кажа, че ние оспорваме това взимане. Завели сме ново дело, към този момент в Административния съд, откакто го спечелихме в гражданския, само че по този начин или другояче това е важен риск пред общината. "

Радев разяснява още, че ковид е замразил и инвеститорския интерес, както и желанието на бизнеси за покупка на общински активи. Въпреки затруднената икономическа обстановка, той бе безапелационен, че няма да има ограничение, на която и да е от общинските действия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР