Министерство на образованието и науката представи резултатите от националното външно

...
Министерство на образованието и науката представи резултатите от националното външно
Коментари Харесай

На изпита след 7. клас - по-добри резултати по литература, отколкото по математика

Министерство на образованието и науката показа резултатите от националното външно оценяване за учениците от VII клас.

Това външно оценяване е върху компетентността на учениците по материала от 5, 6, 7 клас, като се изключи литературата, където е включен материалът единствено от 7 клас. Но следващата година по БЕЛ изпитът ще включва 6 и 7 клас, а след две години – материалите за 5, 6 и 7 клас

Форматът на дилемите и броят им е друг, форматът на изпита е обединен, и за това не може да бъде сравняван с изпитите от предходните години. Това съобщи заместител - министърът на образованието Таня Михайлова.

По думите й образователните стратегии, по които учиха учениците са по-олекотени. Тази година имаше друго систематизиране на дилемите и имаше нов вид задания, насочени към функционалната просветеност и дилемите в тестовата част имаха друга тежест. В организационно отношение успяхме да разсеем подозренията и нямаше нито едно усложнение за попълването на изпитните комплекти. Успяхме с оценяването един ден по-рано, съобщи Михайлова.

По БЕЛ оценките са над междинния брой точки, до момента в който по математика – под междинния, съобщи зам.-министърът. Математиката постоянно е била по-голямо предизвикателство за нашите учениците, сподели тя. По думите й за сполучливото полагане на изпита е било от извънредно значение да се работи по всички задания. Има нарастване на броя на учениците, които са работили по всички задания, означи тя. Единният изпит е стимулирал доста повече възпитаници, уточни тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР