Министерство на младежта и спорта (ММС) приветства и подкрепя напълно

...
Министерство на младежта и спорта (ММС) приветства и подкрепя напълно
Коментари Харесай

Погваме корупцията в спорта на най-високо ниво! Ще има ли резултат?

Министерство на младежта и спорта (ММС) приветства и поддържа изцяло самодейността на Прокуратурата на Република България и на основния прокурор Сотир Цацаров за основаване на междуведомствена група за предварителна защита на операциите и корупцията в спорта, под управлението на Върховна касационна прокуратура. Това се споделя в писмен отговор от министъра на младежта и спорта до основния прокурор Сотир Цацаров. Повод за самодейността е постъпилото в Прокуратурата писмо от Секретаря на Дирекция " Човешко достолепие и тъждество “, Сектор " Спортни конвенции към Съвета на Европа за нужда и даване на тематичен отчет в границите на Конвенцията от Маколин по отношение на манипулиране на спортните надпревари за ограниченията, подхванати от правораздавателните органи в България при противопоставяне на действия, съдържащи характерности на машинация и корупция в спорта. Целта на основаването на бъдещата междуведомствена работната група е съгласно условията на Конвенцията от Маколин да се сътвори вътрешно-национално съдействие за основаване на опция за своевременен продан на информация.

В отговора си на писмото ММС удостоверява присъединяване си в работната група, която ще бъде безапелационен образец за институционалната воля за противопоставяне на действия, съдържащи характерност на машинация и корупция в спорта. " Категорично поддържаме извода, изработен от Прокуратурата, че има нужда от съгласуван продан на информация за позволени нарушавания в областта на спортните залагания, на осъществени операции в спортните надпревари във връзка с резултатите от тях и други Заставаме зад мнението, че корупцията изисква предприемането на ефикасни ограничения за попречване, откриване и следствие на действията, охарактеризирани като машинация и корупция в спорта “, се споделя в текста.

В отговора си до Сотир Цацаров спортният министър дава за образец проведения от ММС интернационален конгрес във Варна, чиято цел бе точно основаването на Национална платформа за битка с манипулирането на спортните надпревари. Лектори на форума бяха представители на интернационалните институции, борещи се с корупцията в спорта, като Интерпол, Европол и Организация на обединените нации, както и организацията Спортрадар - международен водач в анализирането и лансирането на спортни данни и цифрово наличие. От българска страна участваха представители на Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, Комисия по
хазарта, БОК и БФС. " Вашата самодейност е неотложен отговор на нуждата от основаване на спомагателна точност в българското законодателство в частта, отнасяща се до закононарушенията в спорта. Убеден съм, че посредством идната си взаимна активност в тази посока ще реализираме оптималната успеваемост, в това число посредством обмяна на положителни практики и хрумвания за методите, по които работи системата за битка с корупцията в спорта в други страни “, декларира още Красен Кралев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР