Министерство на младежта и спорта (ММС) организира Европейска седмица на

...
Министерство на младежта и спорта (ММС) организира Европейска седмица на
Коментари Харесай

ММС организира Европейска седмица на спорта

Министерство на младежта и спорта (ММС) провежда " Европейска седмица на спорта #BEactive " за пета поредна година. От 23-ти до 30-ти септември 2019 година хора от всички възрасти още веднъж ще имат опция да се срещнат с над 50 типа спорт и да ги практикуват свободно.
Кампанията ще бъде открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на 23-ти септември (понеделник) от 12,00 часа в зала „ Арена Армеец ".
От 24 до 26 септември сред 10,00 и 17,00 часа в „ Арена Армеец " ММС провежда Спортен панаир #BeActive Fair. В него ще се включат над 100 участници - федерации и спортни клубове, които ще показват активността си с осведомителни щандове и демонстрации. Целта на спортния панаир е да показа на децата и младежите разнородни типове спорт, от които те да изберат най-подходящия за тях. Чрез него спортните федерации и клубове ще имат опцията да намерят надарени деца, с които да работят в бъдеще.
Финалът на Европейската седмица на спорта ще бъде маркиран с Нощ на спорта #BeActive Night. На 28-ми септември сред 18,30 и 21,30 часа в пространството пред НДК ще има демонстрации на рискови спортове, маратон със скоростно нанагорнище на стълбите на НДК, спортно насочване, хвърчене с балон и доста други.
През 2019 година мотото на акцията е „ Бъди деен, открий своя спорт, избери своя състезателен клуб! ", а самодейностите ще се проведат в София и други градове в страната. Тя има за цел да подкрепи личностното развиване на младежите и поддържа спортните им потребности, посредством построяването на възприятие за екипен дух, приемливост и взаимност. Входът за всички събития от спортната седмица е свободен.
#BeActive 2019 е част от самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по стратегия „ Еразъм + " на Европейския съюз.
Посланици на Европейската седмица на спорта и тази година са съумели български спортисти и надарени млади състезатели. Това са грациите от националния отбор по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, както и самостоятелните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, международната и европейската ни шампионка по битка Тайбе Юсеин, боксьорите Даниел и Боян Асенови, олимпийската и международна шампионка за младежи в тройния скок Александра Начева, паралимпиецът Денислав Коджабашев, младата българска звезда в алпийските ски Алберт Попов и един от най-обичаните български спортисти Йордан Йовчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР