Министерство на културата подготвя критериите за обявяване на обществена поръчка

...
Министерство на културата подготвя критериите за обявяване на обществена поръчка
Коментари Харесай

Готвят критериите за регистър на доставчиците на медийни услуги

Министерство на културата приготвя критериите за оповестяване на социална поръчка за правенето на обществен указател за разпространителите и доставчиците на медийни услуги. Това разгласи министърът на културата Боил Банов в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на ГЕРБ Диана Саватева за готовността на регистъра съгласно измененията в Закона за наложителното складиране на печатни и други творби, оповестява " 24 часа ".

 Министър Банов съобщи, че с измененията в закона се вкарва обвързване доставчиците на медийни услуги и разпространителите на периодически печатни творби годишно до 30 юни да подават в Министерство на културата декларация по пример, одобрен от министъра.

" МК предприе дейности по създаване на мостри на заявления. Със заповеди на министъра на културата образците са одобрени. Същите са оповестени на интернет страницата. Изготвен е план на разпоредба и е оповестен за публично разискване. С оглед законовото условие декларациите да се подават по електронен път посредством интернет страницата на Министерство на културата са подхванати дейности за обезпечаване на автоматизирано ръководство на процеса на обявление ", изясни Банов. Той увери, че въпросната система за подаване на заявления е работила в тестови режим в интервала до 20 февруари 2019 година " Към сегашния миг тя е изцяло функционална ", сподели още той. Относно обществения указател на доставчиците той увери: " Към сегашния миг тече развой по подготовка на техническото задание за основаване на обществен електронен указател с оглед обществено възлагане по реда на публичните поръчки ".

Народният представител Диана Саватева означи необятния кръг от лица, който визира законът и настоя за по-широка осведомителна акция от страна на Министерство на културата.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР