Министерство на културата не може да ремонтира Народно читалище „Светлина

...
Министерство на културата не може да ремонтира Народно читалище „Светлина
Коментари Харесай

Министерството на културата нямало правно основание да ремонтира порутеното читалище в град Шипка

Министерство на културата не може да ремонтира Народно читалище „ Светлина - 1861 година “ - Шипка, тъй като няма правно съображение или стратегия, по която да финансира финансови ремонтни действия на читалищата . Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на културата по отношение на медийни изявления във връзка неприятното положение на постройката на Народно читалище „ Светлина - 1861 година “.
В позицията си по проблема Министерството показва още, че „ остарялата постройка на читалището няма статут на недвижима културна полезност. Тя е частна общинска благосъстоятелност. От повече от 20 години тази постройка не се употребява по предопределение, а читалището развива активността си в друга ", разясняват още от ведомството.

Припомняме, че неповторимата постройка на читалище „ Светлина” в град Шипка, в миналото изглеждала извънредно красива, през днешния ден е оставена в руини . Няколко фотоси, които преди дни фотографът Божидар Чоторов разгласява в обществените мрежи, бяха споделяни и коментирани стотици пъти. Снимки, които развълнуваха доста хора и сложиха въпроса дали ще се намерят ли пари за ремонт на тази скъпа постройка.
Оказва се, че въпросното читалище е строено с дарителски средства и непринуден труд, отбелязва Нова телевизия. Стана ясно също по този начин, че за ремонта на в миналото функциониралата културна институция са нужни към 80 млн. лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР