Министерство на икономиката започва проверки и в Българската агенция за

...
Министерство на икономиката започва проверки и в Българската агенция за
Коментари Харесай

Министерство на икономиката започва проверки в Българската агенция за експортно застраховане

Министерство на стопанската система стартира инспекции и в Българската организация за експортно обезпечаване. Това сподели министърът на стопанската система в служебното държавно управление Кирил Петков в предаването " Брюксел 1 " по телевизия Bulgaria ON AIR.

" Току-що насочихме вниманието си натам. Вече по подготвен модел на Българската банка за развиване. Наехме нов одитен комитет в Агенцията за експортното обезпечаване, тъй като има две неща, които до този миг не ми харесват ", споделя Кирил Петков.

" Едното е, че има експозиции, които са били по-големи - от рода на 20 - 30 млн. Другото е, че е имало гаранция на " default risk " или на риска от банкрут върху финансов инструмент. С други думи, тази организация е застраховала риска да не си върнете заема, само че това не е задачата ѝ. Тя би трябвало да застрахова български дребни компании, които желаят да изнасят, а не да застрахова огромни български компании, които желаят да вземат заеми. Много друга философия и в този момент влизаме там и вършим същата тази промяна, като в ББР. Ще сложим 5 млн. предел на заема “, разяснява служебният стопански министър.

По мотив догатките, че министър Петков ще бъде поканен за присъединяване и в идващото държавно управление, той отговори по този начин:

" До този миг не съм приказвал по никакъв метод, с никого, за нищо последващо, тъй като толкоз доста работа имаме в настоящето държавно управление, а и всеки ден ми е толкоз значим, че да влизам в някакви такива тематики сега за мен е нецелесъобразно потребление на времето. Аз съм човек от бизнеса, бизнесмен съм. Радвам се, че мога да употребявам този си метод сега в това, което върша в държавното управление и това ми е фокусът “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР