Министерство на икономиката открива процедура по оперативна програма „Иновации и

...
Министерство на икономиката открива процедура по оперативна програма „Иновации и
Коментари Харесай

С 116 млн. лева от Брюксел ще се изграждат регионални иновационни центрове

Министерство на стопанската система открива процедура по оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ с бюджет от близо 116 млн.лв., посредством която ще бъде подкрепено построяването на районни иновационни центрове. Те ще бъдат разпределени сред шесте обособени района, без област София-град, като концепцията е да се финансират от един до три центъра във всеки един район.

"Конкурентната процедура ще поддържа взаимни планове, инициирани от минимум 3 предприятия с висок иновационен капацитет в съдействие с научно-изследователско звено. Минималният размер на един план е 1.5 млн. лв., а оптималният - 7 млн. лв., като процедурата е с краен период за подаване на планови оферти до 20.01.2020 година ", сподели зам.-министърът на стопанската система Лилия Иванова в Пловдив, където започнаха осведомителните дни по процедурата.

Иванова уточни, че Министерството на стопанската система през оперативтата стратегия поддържа конкурентоспособността на локалния бизнес посредством основаването на районните научно-производствени структури, а бизнесът и науката могат да основат място, където една обща концепция да се трансформира в действителност. Бъдещите центрове би трябвало да бъдат в поддръжка на стопанската система по места, като задачата е посредством активизиране на съдействието сред науката и бизнеса да се модернизира производството. Особено значимо е плановете да имат резистентност и да продължат да действат и след привършване на програмата.

Лилия Иванова заяви, че досега единствено в област Пловдив, завършилите планове през този програмен интервал са 244 на обща стойност 151 млн.лв., а в осъществяване са 51 плана, като размера на контрактуваната финансова помощ по тях е към 39 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР