Министерство на финансите в лицето на министър Асен Василев се

...
Министерство на финансите в лицето на министър Асен Василев се
Коментари Харесай

„Възраждане“: Ще сезираме прокуратурата! Асен Василев се готви да извърши нарушение на Конституцията

„ Министерство на финансите в лицето на министър Асен Василев се готви да извърши нарушаване на Конституцията и следващото национално изменничество. Ние от „ Възраждане “ се разгласяваме изрично срещу това желание и ще сезираме виновните институции включително и прокуратурата “. Това уточни в декларация от парламентарната естрада Даниел Петров от ПГ „ Възраждане “ във връзка със земите от Държавния аграрен фонд.
В декларацията се показва, че финансовият министър Асен Василев е излъгал, че няма желание за продажбата на земи от Държавния аграрен фонд с импортирания за разглеждане в Народното събрание Законопроект за държавния бюджет за 2024 година Според „ Възраждане “ с продажбата на тези земи ще се даде опция на избрани лица да закупят за жълти стотинки една пета от Държавния аграрен фонд.
От „ Възраждане “ изрично възразяваме против това желание на Асен Василев и подсещаме, че в Конституцията на България е написано, че държавните парцели се стопанисват и ръководят в полза на жителите и обществото, а земята е главно национално благосъстояние, което се употребява от особената протекция на страната и обществото, се показва в декларацията.
В текста се акцентира още, че с стартирането за продажба посредством поименни компенсационни бонове на близо 700 хиляди декара земи от Държавния аграрен фонд с планиран доход от 340 млн. лева или над една пета от земята, която се стопанисва Министерство на земеделието, храните и горите, се ощетяват дребните аграрни производители. Това е земеделската земя, с която се оземляват дребните аграрни производители – това са пасищата, мерите, ливадите, които се употребяват от българските животновъди, сподели Петров.
Той напомни, че на собствен брифинг Асен Василев е отрекъл да има заложени такива доходи в бюджета за 2024 година „ Отрече и излъга. На въпроси на публицисти дали средствата не са заложени в бюджетната прогноза за 2025 година, която е неразделна част от Закона за държавния бюджет – той отговори: нито в бюджета, нито в бюджетната прогноза за 2025 година Но в бюджетната прогноза, която е обществена, има доход от тъкмо 340 млн. лева, още по-интересното е, че има и мнение от Министерство на земеделието, което е отрицателно “, добави депутатът.
Миналата седмица в своя позиция от „ Възраждане “ показаха, че Асен Василев има желание да пусне за продажба земи от Държавния аграрен фонд и декларират, че изрично възразяват против това.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР