Министерство на финансите публикува промените в Наредба 18, които касаят

...
Министерство на финансите публикува промените в Наредба 18, които касаят
Коментари Харесай

МФ публикува промените в Наредбата за касовите апарати

Министерство на финансите разгласява измененията в Наредба 18, които касаят подмяната на касовите апарати. Според промените компаниите, които употребяват фискален програмен продукт, ще получат пролонгация до края на септември за замяна на фискалните устройства.

От началото на октомври няма да се позволява едновременната приложимост на касови апарати и програмен продукт за продажбите в един търговски обект. Регистрираните по Данък добавена стойност компании, които не употребяват програмен продукт, ще би трябвало да подменят касовите си апарати до края на март. Тези, които нямат регистрация по Данък добавена стойност, ще би трябвало да го създадат до края на юни.

До 29 март електронните магазини, стартирали активност преди 29 декември 2018 година, би трябвало да подадат информация в Националната организация за приходите (НАП) за електронните си платформи.

До края на този месец търговците на горива би трябвало да стартират да отпечатват на всяка касова записка и дължимия данък, Данък добавена стойност и продажната цена на горивата. До края на юни те би трябвало да приведат в сходство с условията електронните си системи за фискална памет.

Министърът на финансите Владислав Горанов акцентира преди дни, че ново отсрочване на периодите няма да има след към този момент направените отстъпки. До компромиса се стигна след среща на представители на бизнеса с премиера Бойко Борисов, след която бяха оповестени периодите за замяна на фискалните устройства.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР