Министерство на енергетиката проведе регулярна проверка на готовността на Електроразпределение

...
Министерство на енергетиката проведе регулярна проверка на готовността на Електроразпределение
Коментари Харесай

Министерство на енергетиката провери подготовката на ЕРП Север за зимата

 Министерство на енергетиката организира регулярна инспекция на готовността на Електроразпределение Север за работа през зимния сезон. Експертният екип на МЕ посети определени от тях обекти от електроразпределителната мрежа в Североизточна България, складовата база, спешните ресурси на сдружението, положението на профилираната техника, окомплектовката на екипите за работа при зимни условия, съществуването на документи по техническа употреба и сигурност. Специален акцент на комисията беше осъществяване на капиталовата стратегия и обекти от нея със значение за сигурността на снабдяването с електрическа енергия.

Инспектирани бяха електропроводи, подстанции, основни станции и трафопостове на територията на Североизточна България. Представителите на Министерството се срещнаха с графика на дейностите по подготовка на електроразпределителната мрежа за зимата и ревизираха качеството на тяхното осъществяване. Експертите на ЕРП Север оказаха цялостно подпомагане на проверяващите, като предоставиха всяка поискана информация и документи, както и цялостен достъп до определените за инспекция уреди.

Поддържането на мрежата в положително техническо положение е целогодишна активност на електроразпределителната компания. В рамките на зимната подготовка се правят спомагателни инспекции, профилактика и обслужване на оборудванията, с цел да се подсигурява тяхната надеждна работа през интервала на неподходящи климатични условия и нараснало натоварване. Те се обследват с инфрачервена камера за разкриване на неизправности и своевременното им премахване.

До момента са осъществени инспекции на трафопостове, реконструирани са 915 километра мрежи ниско напрежение с извит проводник, сменени са 13 362 броя изолатори приблизително напрежение, сменени и новопоставени са 191 стоманорешетъчни и 1674 стоманобетонни стълба приблизително и ниско напрежение, долято е 10 тона трансформаторно масло. През октомври и ноември по график ще се завършват дейностите по разчистване на въздушните електропроводи, профилактика и настоящи поправки по някои уреди.

Компанията разполага с 382 ремонтни екипа, снабдени с нужните персонални защитни средства, профилирано съоръжение и техника. Подготвен е автомобилният парк с наличните общо 940 високопроходими, екипни и профилирани коли. Нови 51 броя следва да бъдат доставени до края на 2019 година Осигурен е нужният спешен запас от главните типове материали и уреди. Компанията има направени проекти за справяне с изключителни обстановки.

Електроразпределение Север ръководи и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина 42 626 км на територия от 30 000 кв. км и обгръща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР