Министерство на енергетиката извърши ежегодната проверка на готовността на Електроразпределение

...
Министерство на енергетиката извърши ежегодната проверка на готовността на Електроразпределение
Коментари Харесай

Министерство на енергетиката провери подготовката на Електроразпределение Север за зимния сезон


Министерство на енергетиката извърши годишната инспекция на готовността на Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, за работа през зимния сезон. Eкип, в състава на който участваха специалисти от дирекция „ Сигурност на електроснабдяването и ръководство при спешни обстановки “ на министерството, посети определени по методика обекти от електроразпределителната мрежа на ЕРП Север, оповестиха от сдружението.

Инспектирани бяха електропроводи, подстанции, основни станции и трафопостове на цялата територия на Североизточна България. Проверяващите получиха цялостно подпомагане както от представители на инженерните екипи на ЕНЕРГО-ПРО, по този начин и от експертите на компанията, виновни за ежедневната поддръжка и употреба на електроразпределителната мрежа.

Представителите на Министерство на енергетиката (МЕ) се срещнаха с графика на дейностите и ревизираха качеството на осъществените работи по подготовката на електроразпределителната мрежа на територията, обслужвана от Електроразпределение Север.

За естественото действие на оборудванията през идната зима екипите на електроразпределителното сдружение организират регулярни инспекции и профилактика, което включва проучване на уреди със специфична инфрачервена камера, замяна на изолатори, кабели и проводници, разчистване и обслужване по одобрен годишен график.

Дейностите по програмата за подготовка за зимата стартират поетапно още през юни, а главната част от тях завършват до края на септември всяка година. През октомври и ноември се правят заключителни обходи и огледи, с цел да се разпознават нововъзникнали проблематични обстановки и опасности за работата на оборудванията през зимния сезон.

До момента експертите на ЕРП Север са положили 116 754 метра нови кабели приблизително (СрН) и ниско напрежение (НН). Монтирани са 2261 стоманорешетъчни и стоманобетонни стълба, 1516 км въздушни усукани проводници НН с висока резистентност на неподходящи атмосферни условия. В мрежата са вложени 10,3 тона нови алуминиево-стоманени проводници. Подменени са 2808 измервателни и силови трансформатори, 833 разпределителни касети, 1464 прекъсвачи НН. Долято е 18,6 тона трансформаторно масло.

В рамките на подготовката за зимния сезон следва по график да се завършват дейностите по разчистване на въздушните електропроводи, есенната профилактика и настоящи поправки по някои уреди.

Компанията разполага с 281 ремонтни екипа, снабдени с нужните персонални защитни средства и профилирано съоръжение и техника. Подготвен е и автомобилният парк с налични 935 високопроходими, екипни и профилирани коли. Има направени проекти за справяне с изключителни обстановки.

Електроразпределение Север ръководи и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 185 км. на територия от близо 30 000 кв. км и обгръща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР