Министерство на енергетиката и на КЕВР оневиниха Топлофикация София ЕАД

...
Министерство на енергетиката и на КЕВР оневиниха Топлофикация София ЕАД
Коментари Харесай

КЕВР и Министерството на енергетиката оневиниха `Топлофикация София` за изравнителните сметки |

Министерство на енергетиката и на КЕВР оневиниха " Топлофикация София " ЕАД за изравнителните сметки. Според тях сдружението не е нарушило закона и нормативните условия.

Проверките започнаха на 2 септември поради стотици сигнали, свързани с изравнителните сметки.

" Стойността на сумите за връщане в резултат на ретроактивното контролиране на цената на топлинната сила за всеки парцел в София са вярно избрани от топлопреносното дружество ", смятат от Министерството на енергетиката.

Проверяващите показват, че в изравнителните сметки на " Топлофикация София " са отразени другите ценови интервали в сходство с решенията на КЕВР за одобряване на цени. В тях са посочени размерът на разликата сред сумите за топлинна сила по цените, одобрени с решенията на регулатора.

Извънредната инспекция беше осъществена след заповед на министъра на енергетиката и включваше " Топлофикация София "  и още 6 други компании. Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до столичната топлофикация с гледище да бъде усъвършенствана информацията в известията за фактура, тъй че на клиентите да е ясно какъв брой тъкмо дължат, какви суми се прихващат и какви се връщат с изравнителните сметки.

Препоръката е заради стотици тъжби, свързани с обслужването от " Топлофикация София " ЕАД и начислените сметки за отоплителния сезон 2019-2020 г. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР