Министерство на енергетиката и Булгаргаз са дали цялата искана .

...
Министерство на енергетиката и Булгаргаз са дали цялата искана .
Коментари Харесай

Росен Христов обяви България за фактор в търговията и доставките на газ

Министерство на енергетиката и " Булгаргаз " са дали цялата желана. Това стана ясно от коментар на служебния министър на енергетиката Росен Христов пред Българска национална телевизия, във връзка с обвиненията за длъжностни закононарушения срещу предшественика му Александър Николов, бившия зам.-министър Даниел Николов и ексшефа на " Булгаргаз " Людмил Йоцов.

Христов няма наблюдения, че обвиняванията против политици а всеки би трябвало да съблюдава законите. 

Решението да се спре заплащането към " Газпром " е напълно на предходното държавно управление, сподели той и даде като образец Гърция, Германия и Унгария, коит не престават да купуват съветски газ.
 Александър Николов: Няма да ми затворят устата
Александър Николов: Няма да ми затворят устата

Прокуратурата комфортно не помни въпроси

По думите му сме  продължили да купуваме съветски газ , само че през медиатори. Сега за всяка тръжна процедура се желае документ за генезис, с цел да в сигурна страната ни, че не купува съветски газ . Важно е български средства да не отиват за финансиране на войната, подчерта Христов.

Едва 5% от закупения газ от предходния кабинет е чрез търгове, останалото количество е обезпечено с директно договаряне . Избраните търговци са подбрани по непрогледен метод, съгласно него. Предишният министър на енергетиката редовно е вземал решения, без да са утвърдени от Министерския съвет.

Енергийният министър не изключи да има още обвинени за прекъсването на контракта с " Газпром ". Не е направено нищо, с цел да се обезпечи опция на съветския газ от предходния кабинет, по мнението му. Христов разясни, че не е правилно и изказванието на миналата власт, че сме купували най-евтиния газ.

За 2023 година доставките на газ са обезпечени , акцентира енергийният министър. България става фактор в търговията и доставките на газ, безапелационен бе той. Страната ни става основен партньор при доставките на газ.
 Делян Добрев даде обещание рандеман на газ, в случай че ГЕРБ са в ръководството
Делян Добрев даде обещание рандеман на газ, в случай че ГЕРБ са в ръководството

Бойко Борисов е провел към този момент среща с TotalEnergies

" Булгаргаз " е нормализиран, стана ясно още от коментара на на Росен Христов.

Той счита, че няма да допуснем наказания срещу Кремъл в областта на нуклеарна енергетика, тъй като с такава мярка единствено ще одраскаме Русия, само че пък ще съсипе българската енергетика. Затова страната ни дава данни на Европейска комисия, с цел да не пострада европейска страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР