Министерство на енергетиката и Булгаргаз са дали цялата искана документация

...
Министерство на енергетиката и Булгаргаз са дали цялата искана документация
Коментари Харесай

Росен Христов: Сега за всяка тръжна процедура се иска сертификат за произход, за да е сигурна държавата ни, че не купува руски газ

Министерство на енергетиката и " Булгаргаз " са дали цялата желана документи на прокуратурата. Това стана ясно от коментар на служебния министър на енергетиката Росен Христов пред Българска национална телевизия, във връзка с обвиненията за длъжностни закононарушения срещу предшественика му Александър Николов, бившия зам.-министър Даниел Николов и ексшефа на " Булгаргаз " Людмил Йоцов.
 
Христов няма наблюдения, че обвиняванията против политици идват преди избори. Всеки би трябвало да съблюдава законите, безапелационен бе министърът. По думите му сме траяли да купуваме съветски газ, само че през медиатори.
 
Сега за всяка тръжна процедура се желае документ за генезис, с цел да е сигурна страната ни, че не купува съветски газ. Важно в български средства да не отиват за финансиране на войната, акцентира Христов.
 
Едва 5% от закупения газ от предходния кабинет е чрез търг, останалото количество е обезпечено с директно договаряне. Избраните търговци са подбрани по непрогледен метод, съгласно него. Предишният министър на енергетиката редовно е вземал решения без да са утвърдени от Министерския съвет.
 
Енергийният министър не изключи да има още обвинени - за прекъсването на контракта с " Газпром ". Не е направено нищо, с цел да се обезпечи опция на съветския газ от предходния кабинет, по мнението му. Христов разясни, че не е правилно и изказванието на миналата власт, че сме купували най-евтиния газ.
 
За 2023 година доставките на газ са обезпечени, акцентира енергийният министър. България става фактор в търговията и доставките на газ, безапелационен бе той. Страната ни става основен партньор при доставките на газ. " Булгаргаз " е нормализиран, стана ясно още от коментара на на Росен Христов.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР