Министерство на енергетиката да излезе със законодателна инициатива, която да

...
Министерство на енергетиката да излезе със законодателна инициатива, която да
Коментари Харесай

Синдидатати искат разширяване правомощията на КЕВР срещу злоупотреби

Министерство на енергетиката да излезе със законодателна самодейност, която да разшири функционалностите на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за следствие на злоупотреби и наказания при пораждане на спекулативно държание на пазара, упорстват в обща позиция, публикувана до медиите, Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда "Подкрепа ".

Според профсъюзите спекулативното и голословно повишаване на цените на тока ще докара до банкрути, загуба на трайни работни места и "замразяване " равнищата на приходите в редица сектори и браншове. Анализите на двата профсъюза установяват проблеми на пазара на електрическа сила и застават зад недоволството на бизнеса от повишаването й.

През последните месеци обилни размери бяха търгувани към избрани търговци при неразбираеми условия, обезпечаващи непазарни преимущества по отношение на останалите участници, се показва в мнението.

Затова Министерство на енергетиката и Българския енергиен холдинг (БЕХ) би трябвало да подхващат организационни стъпки за обезпечаване на дълготрайни артикули /енергийни пакети в границите на месец до година/, съответстващи на профила на главната част от клиентите на свободния пазар, както и да проучват резултата от повишението на цените на електрическата сила за държавните сдружения, като се регистрира осъществяването на ремонтните, индустриални и обществени стратегии през 2017 година и подготовката за последващо ценово решение за контролиран пазар през 2018 година.

КНСБ и КТ "Подкрепа " приканват за ускорение процеса на въвеждане на пазарния сегмент "пазар в границите на деня " и към обезпечаване на неговата ликвидност.

Министерството на енергетиката и БЕХ да подхващат организационни стъпки за смяна на графиците за подаване на поръчки към публичния снабдител, упорстват още двата синдиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР