Министерство на електронното управление възложи на Информационно обслужване“ АД изграждането

...
Министерство на електронното управление възложи на Информационно обслужване“ АД изграждането
Коментари Харесай

„Информационно обслужване“ ще изгражда системата за видеонаблюдението за изборите

Министерство на електронното ръководство разпореди на „ Информационно обслужване “ АД построяването на системата за видеонаблюдението в действително време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните изборни комисии при преброяването на гласовете и съставянето на протокола на изборни секции, както и техническото обезпечаване на нужния за активността програмен продукт и хардуер. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на електронното ръководство (МЕУ).
 
Възможните механически решения на системата за видеонаблюдение в действително време и видеозаснемането бяха обсъждани на Консултативния съвет на ИКТ общността към министъра на електронното ръководство.
 
Договорът с „ Информационно обслужване “ АД се подписва по реда на член 7с от Закона за електронното ръководство в качеството му на Национален систематичен интегратор. Компанията разполага с нужните висококвалифицирани специалисти за осъществяване на дейностите по систематична интеграция, свързани с техническото обезпечаване на видеонаблюдението в действително време и видеозаснемането след края на изборния ден в секционните изборни комисии при преброяването на гласовете и съставянето на протокола. 
 
Следвайки досегашната политика, МЕУ се ангажира с цялостна бистрота на осъществяваните действия по контракта. Въпреки неналичието на нормативно обвързване за издание на договорите за възлагане, тази бистрота е наложителна за триумфа на предоставените действия. Освен контракта, Министерство на електронното ръководство се ангажира да разгласява и друга информация от публичен интерес, обвързвана с осъществяването на дейностите, прецизира от ведомството.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР