Министерство на електронното управление възложи на Информационно обслужване“ АД изграждане

...
Министерство на електронното управление възложи на Информационно обслужване“ АД изграждане
Коментари Харесай

„Информационно обслужване“ ще изгражда приложението за е-идентификация

Министерство на електронното ръководство разпореди на „ Информационно обслужване “ АД създаване на мобилно приложение за електронна идентификация и електронно сключване – BGID, оповестиха от ведомството.

Техническата спецификация на системата беше обект на необятно публично разискване с експертната общественост, като преди подписване на контракта бяха отразени огромна част от предложенията на експертната общественост.

Договорът се подписва по реда на член 7с от Закона за електронното ръководство. „ Информационно обслужване “ АД разполага с висококвалифицирани специалисти в региона на приложението на криптографски технологии и на удостоверителните услуги, заради което е натурален сътрудник в построяването на националното приложението за електронна идентификация и сключване.

Министерство на електронното ръководство се ангажира с цялостна бистрота на осъществяваните действия. Въпреки неналичието на нормативно обвързване за издание на договорите за възлагане по член 7с, считаме, че тази бистрота е наложителна за триумфа на плана, надлежно договорът може да бъде забелязан на линка по-долу. Освен контракта, Министерство на електронното ръководство ще разгласява и друга информация в границите на осъществяването на плана, в това число систематичен план, първоначален код и други

Договора.

" Публикувахме контракта за мобилното приложение за електронна идентификация с Информационно обслужване, откакто направихме публично разискване на техническата спецификация. Макар да няма обвързване за гласност при възлагане по член 7с, считаме, че сме длъжни всяка стъпка от процеса да бъде обществена ", написа във " Facebook " отрасловият министър Божидар Божанов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР