Министерство на електронното управление иска да покаже чрез проекта Синя

...
Министерство на електронното управление иска да покаже чрез проекта Синя
Коментари Харесай

Дигитализиране на човешкото лице на администрацията си постави за цел министърът

Министерство на електронното ръководство желае да покаже посредством плана " Синя карта " човешкото лице на администрацията и че административните услуги могат да бъдат лесни, налични, евтини и бързи. Трябва да се направи работата на администрацията на всички равнища - държавна и локална доста по-лесна и предвидима, с цел да може всички държавни чиновници да имат повече време за работа всъщност, а не да се чудят по какъв начин да пренесат един документ от една дирекция в друга. Това съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски на брифинг в ръководеното от него ведомство, на което показа повече детайлности по отношение на плана " Синя карта ".

Той изясни, че посредством плана " Синя карта " се демонстрира новата роля на Министерство на електронното ръководство за цифрова промяна на българската обществена администрация. Нашата задача е да подпомогнем цифровото трансформиране на самите административни органи. Много са тежки процесите вътре в администрацията, посочи министърът.

Йоловски уточни, че би трябвало да се ограничи и напълно скоро да се отстрани хартията във вътрешно-административните работни процеси. Това е по този начин нареченото мечтано електронно ръководство, добави министърът. Трябва да се мисли и за унищожаване на по този начин нареченият наследник влажен щемпел, а идната стъпка e премахването на удостоверенията, които жителите дават от една администрация на друга в ролята си на пощальон, открои Йоловски.

Той си слага за цел да отстрани паразитните услуги в администрацията. Това, което интересува хората са тези неща, които имат значение - раждане, брак, закупуване на МПС и други Трябва да се електронизират всички хартиени регистри. Над 15 000 регистъра се водят на тетрадка или на различен формат и изключват опцията за машинна обработка. Всичко това е постижимо, тъй като знаем по какъв начин и работим в тази посока. Няма по какъв начин да стигнем там, където сме тръгнали, в случай че не знаем къде отиваме, акцентира министърът.

Той прикани бизнеса и жителите дружно да намерят пътя, който да направи работата на администрацията и административните услуги доста по-добри.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР