Министерствата на транспорта и на благоустройството трябва в близките дни

...
Министерствата на транспорта и на благоустройството трябва в близките дни
Коментари Харесай

След трагедията в Генуа: 211 български моста са за ремонт

Министерствата на превоза и на благоустройството би трябвало в околните дни да предложат вид, при който да се стартира едновременен ремонт на огромна част от пътната и транспортна инфраструктура у нас. Това разпорежда министър председателят Бойко Борисов на министрите Николай Нанков и Ивайло Московски на днешното държавно съвещание, излиза наяве от публикуваната стенограма.

Коментарите в Министерския съвет идват на фона на падналия през вчерашния ден виадукт в Генуа, който лиши живота на десетки хора.

„ Откакто са издигнати в България мостовете не бяха ремонтирани по автомагистралите, имаме по над 120 метра високи мостове и сега продължаваме да ги укрепваме и да им вършим съществени поправки, по „ Тракия “ и по „ Витиня “ те са по проект. Искам да ми подготвиш решение и не един по един да ги вършим, а по едно и също време да влезем и да ги вършим всички мостове”, споделя министър председателят на строителния си министър.
Жертвите от срутения виадукт на автомагистрала в Италия се усилват Около 300 спасители с кучета без отмора претърсват отломките на рухналия мост
Нанков отбелязва, че 211 моста у нас се нуждаят от ремонт, като измежду тях са и половината (17) от тези, през които минават автомагистрали. Московски добавя, че в сходно състояние е огромна част от аналогичната инфраструктура, употребена от железниците.

Темата ще се разисква и на съвещанието на кабинета след седмица, като Борисов предлага ТОЛ системата да връща парите от възможен заем или пък да се заделят целево пари от бюджета.

„ Да знаем, да се влезе, и хората да знаят, че тези големи уреди се вършат. Да благодарим на тези които са ги създали 80-та година или 85-та, тъй като са добре направени. Да се ядосаме на тези, където не са ги поддържали през годините”, разпорежда Бойко Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР