Министерствата на околната среда (МОСВ) и на регионалното развитие (МРРБ)

...
Министерствата на околната среда (МОСВ) и на регионалното развитие (МРРБ)
Коментари Харесай

Кмет и областен управител под прицел на прокуратурата за водната криза в Перник

Министерствата на околната среда (МОСВ) и на районното развиване (МРРБ) не са създали нужното , с цел да бъде избегната рецесията с водоснабдяването на Перник. Това е заключението от инспекцията на Районна прокуратура - Перник.

Служители на двете министерства може да бъдат подведени под отговорност за занемареност, заяви представителят на Районна прокуратура Николай Цветков:

" От събраните материали може да се направи основателно съмнение за осъществено такова закононарушение и от страна на чиновници на министерствата , регионален шеф и кмет. Същите бяха изпратени на профилираната прокуратура, с цел да се реши дали има осъществено закононарушение, и вероятно, формиране на досъдебно произвеждане ".

На 21.11.2019 година жители изпратиха отворено писмо по отношение на водния режим в града до прокуратурат а. На 11 декември Районна прокуратура - Перник предприе незабавни дейности и разпореди осъществяването на инспекция от ОДМВР - гр. Перник за изясняване аргументите, довели до режим на водоподаването от язовир " Студена ".

След деликатен обзор на събраните в хода на инспекцията материали , Районна прокуратура установи, че са налице данни за вероятно осъществени занемареност и закононарушения по работа от страна на длъжностни лица от Министерството на Регионалното развиване и благоустройство и Министерството на околната среда и водите, гласи формалното известие на прокуратурата.-->

С оглед вероятно осъществените незаконни сформира и качеството на субектите , преписката с Постановление от 10.12.2019 година на Районна прокуратура -  Перник е изпратена по подготвеност на Специализирана прокуратура.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР