Министерствата на образованието, на здравеопазването и на отбраната организират днес

...
Министерствата на образованието, на здравеопазването и на отбраната организират днес
Коментари Харесай

Прибираме с военен самолет заразени в Испания ученици и учители

Министерствата на образованието, на опазването на здравето и на защитата провеждат през днешния ден прибирането на шестима възпитаници и двама учители от Испания в България. Всички те са дали позитивни резултати за Covid-19 преди полета им от Малага през Мюнхен за София.

Учениците и учителите са на посещаване в Севиля, Кралство Испания, по стратегия „ Еразъм “. В събота, 13 ноември, 6 от общо 31 възпитаници от Професионална гимназия по техника и технологии „ Атанас Димитров “ в Нова Загора са посочили позитивни резултати за Covid с антигенни проби, тъкмо преди полета на групата от Малага през Мюнхен за София.

Направените в следствие PCR проби също са били положителни.

Учениците и съпътстващите ги учители не са имунизирани, показват от МОН.

Изпълняващият длъжността " шеф " на РЗИ - Сливен доктор Николина Иванова съобщи, че първата група деца, които са дали негативни проби, и двама ръководители завчера са се прибрали в Нова Загора:

" Чакаме да се върнат всички деца и тогава цялата група ще бъде изследвана, тъй като де факто ние нямаме никаква документи от Испания. Ще забележим какво ще ни дават от там, в случай че въобще има документи, и цялата група ще бъде изследвана ".

На завърналите са дадени инструкции да са под карантина:

" Издадени са инструкции да са под карантина, само че просто няма по какъв начин да им се издаде наставление, тъй като в действителност не са се върнали позитивните, на които те са били контактни ".

Гимназистите, инфектирани с Covid-19, и другите двама учители са карантинирани в хостел в Севиля. Учениците нямат признаци и се усещат добре.

В сряда инфектираните възпитаници и учители идват на летище София със аероплан „ Спартан “ на Военновъздушни сили. Предвиден е и превоз, който по-късно ще ги води по домовете им.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР