Министерствата на културата и на финансите реализираха на кабинета Борисов-3

...
Министерствата на културата и на финансите реализираха на кабинета Борисов-3
Коментари Харесай

Служебното правителство отпусна обещаните от Борисов-3 награди на творци

Министерствата на културата и на финансите осъществиха на кабинета Борисов-3 за разпределяне на държавни парични награди за особени заслуги към българската страна и нацията. Те бяха предстоящи, само че неполучени от февруари до момента от 63-ма създатели, оповестиха от държавния пресцентър.
Постановлението по отношение на решение на Народното събрание от 25 февруари, разгласено всеобщо в общественото пространство преди изборите, е било признато от кабинета Борисов-3 едвам през май, а средства за него по този начин и не са отпуснати до края на мандата.
 Нови 240 млн. лева ще бъдат дадени за опазване на заетостта у нас Нови 240 млн. лева ще бъдат дадени за опазване на заетостта у нас
Допълнителни 240 млн. лв. обезпечи през днешния ден държавното управление в оставка, с цел да продължат да работят общо пет ограничения за опазване на заетостта...
Дългоочакваните и жизненоважни за някои от известните създатели средства бяха обезпечени от служебното държавно управление незабавно след встъпването му. Изисканите от Министерството на културата забавени суми бяха отпуснати от Министерство на финансите и в петък, 28 май, те към този момент са преведени на създателите.
С разпореждане № 185 на Министерски съвет от 10 май бяха утвърдени спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата за 2021 година в размер до 280 500 лева за погашение на държавни парични награди – за, за период от 3 години на 40 лица в размер на 500 лв. всяка, и на 23 лица в размер на 350 лева всяка - за изключителните им достижения и за цялостния им принос в региона на културата.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР