Министерският съвет взе в четвъртък решение да поиска от Европейската

...
Министерският съвет взе в четвъртък решение да поиска от Европейската
Коментари Харесай

Кабинетът реши да иска от ЕК падане на акциза за ток и газ

Министерският съвет взе в четвъртък решение да изиска от Европейската комисия освобождение на страната ни от акциза върху електрическата енергия и природния газ.

Това е обвързвано с рецесията с цените на енергийните артикули, която засегна всички европейски страни, в това число и България, показват от държавната пресслужба.

Държавата подхваща дейности за преодоляване на продължаващата към този момент няколко месеца обстановка и за справяне на високите цени на енергийните артикули, посредством опциите за понижаване на акцизните ставки, след утвърждението от страна на Европейската комисия. По този метод ще се резервира конкурентоспособността и рентабилността на енергоемките браншове, при които разноските за сила съставляват висок дял от индустриалните разноски и ще се овладеят непрекъснато повишаващите се цени на електрическата енергия и на горивата, допълват от Министерския съвет.

Не се показва за какъв интервал ще се желае д аважи премахването на акциза върху тока и газа, нито какъв ще е резултатът от сходна мярка върху цените им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР