Министерският съвет взе решение за определяне на Университетска многопрофилна болница

...
Министерският съвет взе решение за определяне на Университетска многопрофилна болница
Коментари Харесай

Правителството реши: УМБАЛ „Софиямед“ става университетска болница

Министерският съвет взе решение за установяване на „ Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Софиямед “ ООД - София за университетска болница. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Съгласно член 9, алинея 3 от Закона за лечебните заведения университетските лечебни заведения са многопрофилни или профилирани, избрани от Министерския съвет. В тях се реализират действия по всяко от следните посоки: клинично образование на студенти и докторанти по медицина и/или дентална медицина и/или фармация; клинично образование на студенти по специалности от професионално направление „ Здравни грижи “; следдипломно образование на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти, експерти по здравни грижи.

Министерски съвет по предложение на министъра на опазването на здравето дефинира кои от лечебните заведения или техни клиники или отделения, получили „ доста добра “ или „ отлична “ акредитационна оценка за дейностите по клинично образование на студенти и докторанти и следдипломно образование на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти и експерти по здравни грижи, получават правата на академични болници/клиники или отделения за периода на акредитационната оценка.

Предложението на министъра на опазването на здравето се прави въз основа на стимулирано искане от съответния ректор на висшето учебно заведение, в съгласие с ръководителя на лечебното заведение. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР