Министерският съвет взе решение за определяне на „Университетска многопрофилна болница

...
Министерският съвет взе решение за определяне на „Университетска многопрофилна болница
Коментари Харесай

Софиямед става университетска болница


Министерският съвет взе решение за установяване на „ Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване Софиямед “ ООД - София за университетска болница. Правителството утвърди и спомагателни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2019 година в размер на 12 000 000 лв., предадоха от пресслужбата на Министерски съвет. Съгласно член 9, алинея 3 от Закона за лечебните заведения университетските лечебни заведения са многопрофилни или профилирани, избрани от Министерския съвет. В тях се реализират действия по всяко от следните посоки: клинично образование на студенти и докторанти по медицина и/или дентална медицина и/или фармация; клинично образование на студенти по специалности от професионално направление „ Здравни грижи “; следдипломно образование на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти, експерти по здравни грижи.

С друго държавно решение се променя РМС № 266 от 2019 година за предоставяне на единодушие за осъществяване на парична вноска в капитала на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Св. Пантелеймон “ - Ямбол АД, гр. Ямбол. Приемането на решението е обвързвано с смяна на периодите за поетапно увеличение на капитала на комерсиалното сдружение от 2019 - 2021 година на 2020 - 2022 година

Правителството утвърди спомагателни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2019 година в размер на 12 000 000 лв.. Средствата са за даване на спомагателен трансфер от Министерството на здравеопазването на Националната здравноосигурителна каса за финансиране на разноски за лекарствени артикули - ваксини и действия по използването им по член 82, алинея 2, т. 3 от Закона за здравето и действия по отношение на лекуването на лица до 18-годишна възраст по член 82, алинея 1а и 3 от Закона за здравето.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР