Министерският съвет взе решение в проекта на Закон за държавния

...
Министерският съвет взе решение в проекта на Закон за държавния
Коментари Харесай

През 2020 г. няма да има нови проекти, финансирани чрез държавни заеми

Министерският съвет взе решение в плана на Закон за държавния бюджет на Република България за 2020 година да не бъдат включвани нови капиталови планове, които да бъдат финансирани с държавни заеми и/или с издаване на държавни гаранции. Основанието за това е, че няма постъпили от отрасловите министерства нови планови оферти по реда на Наредбата за изискванията, на които би трябвало да дават отговор капиталовите планове, финансирани с държавни заеми, и плановете, кандидатстващи за финансиране с държавна гаранция, и за реда за тяхното разглеждане.
С това решение ще се обезпечи поредност при използването на ограниченията за възстановяване на бюджетната позиция на фона на продължаващата фискална консолидация и за съблюдаване на фискалните цели, планувани в Средносрочната бюджетна прогноза за 2020-2022 година
Правителството реши и в плана на Закона за държавния бюджет за идната година да бъде планувана опция за издаване на държавна гаранция по съглашение сред Международната банка за възобновяване и развиване и Фонда за гарантиране на влоговете в банките за обезпечаване на достъп на Фонда до инструмент за условно финансиране в размер до 350 млн. eвро.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР