Министерският съвет взе решение да предостави имот - публична държавна

...
Министерският съвет взе решение да предостави имот - публична държавна
Коментари Харесай

Дадоха мастодонт в Атина на Капитан Газпром

Министерският съвет взе решение да даде парцел - обществена държавна благосъстоятелност, за безплатно ръководство на Министерството на земеделието. Същият към този момент е с отпаднала нужда на Българското национално радио (БНР). Той се намира в община Самоков и е ситуиран в държавна горска територия в землището на с. Говедарци. Досега парцелът съставлява 4 (четири) броя здания с обща застроена повърхност от 614 кв. м.

Правителството взе също решение за безплатно даване правото на ръководство върху парцел - частна държавна благосъстоятелност, находящ се отвън територията на Република България, в град Атина, Република Гърция, в интерес на Министерството на енергетиката, за застраховане

потребностите на Министерството на енергетиката. Имотът е със статут на частна държавна благосъстоятелност, находящ се отвън територията на Република България, в град Атина, Република Гърция, ул. „ Акадимиас “ № 12, представляващ имот с обща повърхност от 196.87 квадратни метра и издигнатата в него солидна седеметажна постройка с обща разгъната застроена повърхност от 1424 /хиляда четиристотин двадесет и четири/ кв.м.

Чрез този парцел Министерството на енергетиката ще обезпечи помещаването на всички работни групи, които имат интерес към редица стратегически планове от сферата на енергетиката.

Министерският съвет одобри също по този начин Решение за предоставяне на единодушие за продажба на обособена част от лечебно заведение - неподвижен парцел, благосъстоятелност на „ Специализирана болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация на пневмофтизиатрични болести (СБПЛРПФЗ) „ Света Петка Българска “ ЕООД, гр. Велинград. СБПЛРПФЗ „ Света Петка Българска “ ЕООД, гр. Велинград, е лечебно заведение - комерсиално сдружение със 100 на 100 държавно присъединяване в капитала, като правата на страната в него се упражняват от министъра на опазването на здравето.

Обособената част от лечебното заведение, по смисъла на § 1, т. 2 от Допълнителните разпореждания на Закона за приватизация и следприватизационен надзор (ЗПСК), съставлява двуетажна солидна жилищна постройка. Имотът е с отпаднала нужда за лечебното заведение. Същевременно генерира разноски, заради което управлението на лечебното заведение е декларирало предпочитание за предписание със постройката посредством продажба.

Продажбата на обособени елементи от лечебни заведения, които са включени в листата по Приложение № 1 към член 3, алинея 1 на ЗПСК, може да се извърши след решение на Министерския съвет, по предложение на органа, упражняващ правата на благосъстоятелност в капитала на комерсиалното сдружение. Съгласно ЗПСК 20 на 100 от цената на договорката ще бъдат импортирани в централния бюджет. Останалата част от паричния запас, получен от продажбата на парцела, ще остане в лечебното заведение и ще се употребява за вложения, директно свързани с предмета му на активност и/или за угаждане ползите на кредиторите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР