Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане

...
Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане
Коментари Харесай

Дават на концесия Малкия плаж в Лозенец

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „ Малък плаж - Лозенец ", Община Царево, област Бургас, оповестиха от държавната пресслужба. С нея се цели обезопасяване на плажа и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Процедурата се организира по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Той е аргументиран от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 4 605,25 лв. без Данък добавена стойност. Той е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове - обекти на концесия, по реда на член 8. алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С актуалното решение се цели да се обезпечи морски плаж „ Малък плаж - Лозенец ", община Царево, област Бургас, със наложителните действия по ЗУЧК обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенната поддръжка и даване на услуги от публичен интерес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР