Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане

...
Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане
Коментари Харесай

Нови концесии за плажове

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове „ Шкорпиловци - централен “ в община Долни Чифлик, област Варна и „ Делфин “, община Несебър, област Бургас. Целта е обезопасяване на морските плажове и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Процедурите се организират по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесиите да е по 20 години. Той е аргументиран от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за морския плаж „ Шкорпиловци - централен “ е 24 923,99 лв. без Данък добавена стойност, а за „ Делфин “ - 26 071,25 лв. без Данък добавена стойност. Размерът е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове - обекти на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР