Министерският съвет възложи на Агенцията за публичните предприятия и контрол

...
Министерският съвет възложи на Агенцията за публичните предприятия и контрол
Коментари Харесай

Ще се изяснява характера държавните предприятия, създадени със специални закони

Министерският съвет разпореди на Агенцията за обществените предприятия и надзор да изготви разбор на основаните със специфични закони на съображение член 62, алинея 3 от Търговския закон държавни предприятия за изясняване характера на тяхната активност - най-вече комерсиална или най-вече обществени функционалности и политики.

Законът за обществените предприятия бе признат през септември 2019 година, по силата на който бе основана Агенцията за обществените предприятия и надзор, която да реализира координацията на държавната политика във връзка с обществените предприятия и надлежно да следи и рапортува на Министерския съвет за нейното осъществяване.

Законът планува Агенцията, по възлагане от Министерския съвет, да изготви на разбор на основаните със специфични закони държавни предприятия за изясняване характера на тяхната активност - най-вече комерсиална или най-вече обществени функционалности и политики. Въз основа на разбора, Министерският съвет в период от три години ще може да одобри стратегия за превръщане на държавните предприятия в еднолични търговски сдружения или в административни структури.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР