Министерският съвет трябваше да има водеща роля в преговорите по

...
Министерският съвет трябваше да има водеща роля в преговорите по
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Правителството взе полурешение за Шенген

„ Министерският съвет трябваше да има водеща роля в договарянията по приемането на България в Шенген. Това държавно управление реализира полурешение и направи втора стратегическа неточност след 2011 година, когато се съгласихме на политически критерии при напълно изпълнени механически критерии за участие “ - това разяснява пред публицисти в Белово вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя бе посетител на честванията за 146-годишнината от освобождението на града. По думите ѝ, грешката е в наличието на решението - не е трябвало да се позволява толкоз тясно преплитане на критериите за участие с миграционната политика. И показа скептицизма си по отношение на приемането на страната ни в Шенген и със сухопътните граници до края на годината.

Годишнината от посрещането на съветските войски в Беловския край още веднъж бе маркирана извънредно тържествено. Приветствия по случай празника насочиха кметът на Белово инж. Стойко Стефанов и вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Водосвет за здраве и триумфи отслужиха свещеници от Пазарджишка духовна околия. В тържествената заря инспекция участваха представителни роти на Съвместното командване на специфичните интервенции с пълководец генерал-майор Явор Матеев.

Беше спазена традицията всички искащи да отпият и вкусят от греяното вино и питката със сол, а кмет Стойко Стефанов възпламени за поредна година огромния огън в центъра на Белово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР