Министерският съвет ще сформира Съвет за развитие на гражданското общество

...
Министерският съвет ще сформира Съвет за развитие на гражданското общество
Коментари Харесай

Търсят се кандидат-членове за Съвет за развитие на гражданското общество

Министерският съвет ще образува Съвет за развиване на гражданското общество (СРГО) за създаване и осъществяване на политики в тази област и търси неправителствени организации, искащи да членуват в консултативния орган, както и такива, които да решат кои от всички претенденти да влязат в него, оповестиха от държавната пресслужба в понеделник.

Председател на съвета ще е вицепремиерът по икономическите въпроси Томислав Дончев, а членовете ще са 14. Кои от всички претенденти ще влязат в органа ще се реши с национално гласоподаване.

На 20 февруари ще стартира регистрацията на неправителствените организации, искащи да вземат участие в избора на съвета. Поканите за регистрация и за гласоподаване са публични и се разгласяват на Портала за публични съвещания. Кандидатите ще имат 15 дни за регистрация, а вотът по процедурата за избор на членове ще продължи 10 дни.

СРГО ще координира осъществяването на националната тактика за развиване на гражданското общество, ще предлага на държавното управление проект за реализацията на задачите ѝ, ще събира информация за финансирането на гражданските организации с обществени средства, ще дава мнения по всички планове на нормативни актове, отнасящи се до активността на гражданските организации, показват от Министерския съвет.

Администрацията на Министерския съвет към този момент е инициирала основаването на работна група от представители на неправителствени организации и мрежи за изработването на устав за организацията и активността на СРГО. Формирани са към този момент изборна комисия и секретариат на Съвета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР