Министерският съвет ще отпусне 2,7 милиона лева на Община Перник

...
Министерският съвет ще отпусне 2,7 милиона лева на Община Перник
Коментари Харесай

Отпускат 2,7 милиона лева на Община Перник за справяне с водната криза

Министерският съвет ще отпусне 2,7 милиона лв. на Община Перник за план, обвързван с реорганизация на утаителите на пречиствателната станция за питейни води, която обслужва Перник и близките села , оповестиха от държавната осведомителна работа.

Това бе решено на среща на министър-председателя Бойко Борисов с кмета на Перник Станислав Владимиров, на която участваха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Средствата, които ще бъдат обезпечени с разпореждане на Министерския съвет, са първата неотложна мярка, обвързвана с решение на водната рецесия в града.
 Станислав Владимиров Бойко Борисов БГНЕС
Финансовата поддръжка ще даде опция на кмета на Перник в незабавен порядък да предприеме нужните все още дейности. В хода на диалога при премиера Борисов бяха начертани и последващите стъпки за справяне с рецесията съгласно обстановката.-->

Утаителите, за които държавното управление отпуска финансиране, подсигуряват качеството на питейната вода, с което тя би трябвало да доближава до жителите на Перник и близките обитаеми места.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР