Министерският съвет ще одобри допълнително безвъзмездно финансиране за холдинг БДЖ

...
Министерският съвет ще одобри допълнително безвъзмездно финансиране за холдинг БДЖ
Коментари Харесай

Кабинетът ще отпусне безвъзмездно 20 млн. лв. на БДЖ

Министерският съвет ще утвърди в допълнение безплатно финансиране за холдинг БДЖ през днешния ден, се вижда от дневния ред на съвещанието.

Вносител на предлагането е министърът на превоза.

Сумата не се показва, само че най-вероятно финансирането ще е в размер на 20 млн. лева - толкоз е сумата, запорирана от съда в сметките на " БДЖ Пътнически транспорти " по искане на интернационалните кредитори. до момента в който от управлението на холдинга опровергаваха изявленията, че следва ликвидация на вагони и мотриси, стана известно, че част от постройката на централата на железницата, която е монумент на културата, е оповестена за продажба от частен правосъден реализатор.

Миналата седмица министърът на финансите Владислав Горанов сподели, че новото финансиране ще се даде от фискалния запас, а по-късно сумата ще бъде възобновена от предстоящите доходи от отдаването на летище София на концесия.

През тази година страната към този момент даде заем на БДЖ от 30.1 млн. лева за същия този облигационен заем. Остатъкът на задължението към днешна дата е 103 млн. лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР