Министерският съвет реши ли да се изнасят оръжие и боеприпаси

...
Министерският съвет реши ли да се изнасят оръжие и боеприпаси
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: МС реши ли да се изнасят оръжие и боеприпаси за Украйна, БСП ще напусне коалицията

Министерският съвет реши ли да се изнасят оръжие и муниции за Украйна, Българска социалистическа партия ще напусне обединението, да изчакаме да забележим какво ще се гласоподава, съобщи в Първенец вицепремиерът Корнелия Нинова.

" Има всевъзможни спекулации сега, че действително се изнася, още веднъж удостоверявам - един патрон не е изнесен за Украйна. Изнасяме оръжие за 50 до 60 страни, само че всички са с краен консуматор тези страни. България не може да реализира надзор какво се случва по-късно. При нас няма нито един контракт за Украйна и Русия. Стигне ли се до решение на Министерския съвет за подобен експорт, ние напущаме ", акцентира Нинова.

Тя отхвърли опцията за изнасяме военна помощ за Украйна през Полша преди решение на Народното събрание, не е допустимо да се товари оръжие за Украйна, безапелационна беше Корнелия Нинова.

" В тази комисия, която позволява търговията вземат участие ДАНС, Военно разузнаване, външно и вътрешно министерство, министерствата на защитата и стопанската система, всички тези служби да не знаят и да се прави нещо незаконно изрично не е допустимо. Всички документи се преглеждат от всички тези служби и министерства ", сподели още Корнелия Нинова.

" Не мисля, че се задават избори ", означи тя.

Министърът на стопанската система и промишлеността посети през днешния ден зеленчуковата борса в Първенец.

" Българското произвеждане е извънредно значимо, изключително с увеличението на цените, в идващите години може би ще има проблем с продоволствието и питателните вериги и по тази причина би трябвало да се заложи политика. Предлагаме в актуализацията на бюджета да се включат спомагателни 100 милиона ", съобщи Корнелия Нинова.

По думите ѝ хората се оплакват от високата за цена на тока, като мярката на държавното управление е да продължи поддръжката за 300 лв. на мегаватчас.

" Бих предложила държавна помощ под формата на торове. Голямата цел е да подпомогнем родното произвеждане на плодове, зеленчуци, мляко и месо. Изненадва ме, че най-малко половината от земеделските производители не са регистрирани, а без нея не могат да получат помощ ", добави вицепремиерът.

Според нея газ ще се подсигурява, като въпросът е каква ще е цената.

" Желанието е да се замрази цената на газа такава, каквато е сега по контракт с " Газпром ", а разликата от увеличението на цената да се поеме от страната. Такова искане ми се коства рационално, допустимо и дейно, ще даде резултат да не се оскъпява стоката и да не става все по-неконкурентоспособна, нулево Данък добавена стойност върху плодове и зеленчуци ", добави Корнелия Нинова.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР