Министерският съвет реши днес да бъде прекратена процедурата за предоставяне

...
Министерският съвет реши днес да бъде прекратена процедурата за предоставяне
Коментари Харесай

Кабинетът прекрати концесията на бетонирания плаж "Робинзон"

Министерският съвет реши през днешния ден да бъде прекъсната процедурата за даване на концесия за морски плаж „ Робинзон “, община Несебър.

Плажът се намира сред Свети Влас и курорта " Елените " и неотдавна провокира гнева на летовници, които откриха, че огромна част от него е бетонирана. Снимки, публикувани в обществените мрежи, демонстрират, че няма и помен от плаж " Робинзон ". Този път даже не става дума за подпорна стена като тази на " Алепу ".

Пред бТВ наемателят на плажа изяснява, че стихия е изяла пясъчната линия, останали единствено камъни и по тази причина се наложило да укрепват брега.

Мотивите на държавното управление за решението за преустановяване на концесията е, че със заповед на началника на Службата по геодезия картография и кадастър-Бургас е утвърдено изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри на землището на гр. Свети Влас, община Несебър, област Бургас, с което парцелът, представляващ морски плаж „ Робинзон “, е значително променен. Размерът на дейната плажна повърхност също се разграничава от този на обекта в процедурата.

" Промяната е прекомерно основна, което слага нуждата за новия обект - морски плаж, да бъдат осъществени всички изискуеми от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие действия по възлагане на концесията ", се споделя в държавното прессъобщение. Гореспоменатите аргументи правели невъзможно продължаването на процедурата за възлагане на концесия за морски плаж „ Робинзон “.

Плажът " Робинзон " се намира пред комплекса " Парадайз бийч ", някогашна благосъстоятелност на " Мултигруп ". От 2016 г. комплексът има нов притежател - предприемачът Венелин Ташев, който има още два хотела в Несебър и Слънчев бряг.

От уеб страницата на министерството на туризма излиза наяве, че на 22 април 2019 година със заповед на министър Николина Ангелкова за концесионер на морския плаж с повърхност от 18 182 кв. м е избран Георги Динчев Георгиев. Концесията е дадена за период от пет години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР