Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока

...
Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока
Коментари Харесай

Кабинетът ще предложи на Народното събрание да удължи извънредно положение до средата на май

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължение периода на оповестеното изключително състояние. Предложението е срокът на изключителното състояние, оповестено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, да бъде продължен до 13 май 2020 г.

България се бори с всички вероятни старания за ограничение на разпространяването на болестта с COVID-19, като измеренията на рецесията към момента не могат да бъдат оценени и планувани. Натискът върху здравната система може да бъде понижен само посредством удължение на периодите и ограниченията за обществена изолираност и за битка с пандемията с цел да бъде дейно овладяна. Тези дейности се удостоверяват и от данните и рекомендациите на Националния действен щаб, основан със заповед на министър-председателя.

Броят на случаите на COVID-19 в страните от Европейския съюз/Европейското икономическо пространство и Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия през последните дни внезапно набъбна и надвиши съвсем петкратно равнището на епидемиологично разпространяване в Китай и трикратно заболелите в Съединени американски щати. Това дефинира Европа като най-засегнат от новия ковид континент. На база данните на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, рискът от навсякъде разпространяване на COVID-19 за последната седмица се дефинира като сдържан за общността и доста висок за рисковите групи от популацията – лицата над 60 година и лицата с хронични болести.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР