Министерският съвет променя статута на имота, в който се помещава

...
Министерският съвет променя статута на имота, в който се помещава
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

Министерският съвет трансформира статута на парцела, в който се обитава Професионална гимназия „ Никола Йонков Вапцаров “ - гр. Белица, от обществена в частна държавна благосъстоятелност и го трансферира на община Белица. Теренът с повърхност 15 799 кв. м и постройките в него се намират на ул. „ Димо Хаджидимов “ в града.

Промяната дава опция за пълноценно ръководство на парцела, защото учебното заведение се финансира от общинския бюджет.

Друг парцел - обществена държавна благосъстоятелност се афишира за частна държавна благосъстоятелност и се трансферира в благосъстоятелност на община Генерал Тошево. Имотът се намира в град Генерал Тошево и съставлява терен с повърхност от 6 487 кв. м с две здания в него. Той ще бъде употребен за създаване на гаражи и заслон за предпазване на моторните транспортни средства, благосъстоятелност на общината. Досега той е бил ръководен от Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “, само че е с отпаднала за нея нужда.

Също заради отпаднала нужда от Агенция „ Пътна инфраструктура “ се лишава правото на ръководство върху намиращ се на ул. „ Георги Сава Раковски “ № 5 в град Враца парцел - обществена държавна благосъстоятелност. Имотът, ситуиран на първия етаж в триетажна административна постройка № 1, е със застроена повърхност от 43,83 кв.м, дружно със съответните идеални елементи от общите елементи на постройката и от отстъпеното право на градеж върху терена.

Имотът се дава безплатно за ръководство на Министерството на районното развиване и благоустройството. Предвижда се в следствие той да бъде възложен за ръководство на Главна дирекция „ Гражданска регистрация и административно обслужване “, за потребностите на Териториалното звено на ГРАО в град Враца.

Съгласно друго държавно решение парцел - частна държавна благосъстоятелност в гр. Луковит е разгласен за обществена държавна благосъстоятелност. Имотът се намира на ул. „ Милин камък “ № 2 и съставлява терен с повърхност 1541 кв. м дружно с намиращите се в него три едноетажни здания и част от пететажна постройка. Към момента е възложен за ръководство на разнообразни ведомства за осъществяване на функционалностите им. По тази причина и според Закона за държавната благосъстоятелност са налице предпоставки за оповестяването му за обществена държавна благосъстоятелност.

Националната здравноосигурителна каса получава за ръководство тринадесет пространства в Центъра по хигиена в град София, които до момента са били в ръководство на Министерството на здравеопазването. Предоставят се на НЗОК с оглед основаването на нова конструкция към нея, която да поеме изпълняваната досега активност от закрития Център „ Фонд за лекуване на деца “. В пространствата ще бъдат настанени новите структурни звена на централното ръководство на НЗОК, което ще бъде мярка за възстановяване на успеваемостта, организацията и качеството на работа и усъвършенстване процеса на обслужване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР