Министерският съвет прие решение за увеличаване на акционерното участие на

...
Министерският съвет прие решение за увеличаване на акционерното участие на
Коментари Харесай

Увеличават капитала на Фонда на фондовете

Министерският съвет одобри решение за увеличение на акционерното присъединяване на страната в капитала на „ Фонд управител на финансови
принадлежности в България " ЕАД (Фонд на фондовете) с парична вноска на стойност от 21 881 480 лева за сметка на бюджета на Министерството на финансите.

Ресурсът е възобновен от интервенция за финансов инженеринг по „ Програмата за развиване на селските региони " (ПРСР) 2007-2013 година, постъпил по сметката за средства от Европейския съюз на Националния фонд в Министерството на финансите. Правителството постановява министърът на финансите да извърши съответните промени по бюджета на МФ и по централния бюджет за 2021 година

Средствата от нарастването на капитала ще се употребяват за осъществяване на финансови принадлежности за финансиране на самостоятелни предприятия. Капитализирането ще обезпечи запас за Фонда на фондовете при даване на поддръжка на крайни получатели директно или посредством финансови медиатори в допълнение към средствата от стратегиите, съфинансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове, предоставени за ръководство на Фонда.

Това от своя страна ще разреши на Фонда на фондовете да взе участие в национални и европейски стратегически начинания за усилване на резултата от използване на финансовите принадлежности чрез съчетание и допълнение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР