Министерският съвет прие решение за удължаване на извънредната епидемиологичната обстановка

...
Министерският съвет прие решение за удължаване на извънредната епидемиологичната обстановка
Коментари Харесай

Пак удължиха извънредната епидемиологична обстановка

Министерският съвет одобри решение за удължение на изключителната епидемиологичната конюнктура в страната до 31 юли. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Пандемията от COVID-19 продължава да съставлява тежка изключителна обстановка, обвързвана с публичното здраве в народен и международен мащаб. По данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите към 9 юли в света са регистрирани 12 017 118 болни от COVID-19, включително 549 276 умряли. От тях 1 567 717 случая или 13,05% са заболелите на територията на Европейския съюз, Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, с сбор умряли - 178 826 или 32,56% от всички докладвани смъртни случаи от новия ковид.

В България към 9 юли т.г. са обявени 6 342 болни и 259 умряли от COVID- 19. За интервала от 9 юни досега се регистрира доста завишаване на броя на на ден записаните случаи в страната.

Удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19 на територията на страната, ще даде опция да се ускори използването на краткотрайни противоепидемични ограничения, за ограничение разпространяването на болестта и опазването на живота и здравето на жителите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР