Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република

...
Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република
Коментари Харесай

ТРУС: Ключов генерал - натовец напуска армията

Министерският съвет одобри Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на декрет, с който да освободи бригаден военачалник Васил Събински - шеф на дирекция „ Комуникационни и осведомителни системи “ и от военна работа, считано от 28.08.2023 г. 

Казионното прессъобщение от канцеларията на премиера акад. Николай Денков обаче съдържа тревожна информация - че генералът не е препоръчан за освобождение заради навършването на пределна възраст. 58-годишният Събински напуща структурата на тогавашния Генерален щаб по взаимно единодушие. 

Любопитната детайлност е, че той има приключена една американска академия, както и е че е бил пълководец на батальон, а след това и част от командването на Стратегическата КИС. 

Роден е на 27 октомври 1964 година в Кюстендил. През 1988 година приключва Висшето национално военно учебно заведение във Велико Търново като офицер и инженер по далекосъобщителна техника.

Назначен е като пълководец на рота в 75-а свързочна бригада, от 1988 г, където служи до 1995 година

От 1995 г до 1996 година е помощник във военното учебно заведение в Търново.

След това приключва Националния университет по защитата във Вашингтон, САЩ.

От 2007 година до 2010 година служи в дирекция „ Комуникационни и осведомителни системи “ “ към Генералния щаб, и към Министерството на защитата. От 3 октомври 2022 година още веднъж е назначен за шеф там, към този момент непосредствено към " Дякон Игнатий " 3. 

Слуховете в този момент не престават кариерата на бригадния военачалник при президента Румен Радев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР