Министерският съвет прие Решение за предложение до Народното събрание за

...
Министерският съвет прие Решение за предложение до Народното събрание за
Коментари Харесай

МС одобри законопроект относно търговията със стоки, които биха могли да бъдат използвани с цел прилагане на смъртно наказание

Министерският съвет одобри Решение за предложение до Народното събрание за приемане на Закон за осъществяване на Регламент на ЕП и на Съвета, по отношение на търговията с някои артикули, които биха могли да бъдат употребявани за използване на смъртно наказване, изтезания или други форми на грубо, нечовешко или унизително третиране или наказване, оповестяват от държавната осведомителна работа.

Проектът на Закон е създаден след влизане в действие на Регламент № 2019/125, който е кодифицирана версия на Регламент (ЕО) № 1236/2005.

Европейски Съюз постанова наказателни мита на китайски производители на фибростъкло

Предложеният законопроект ще докара до хармонизиране на националното законодателство с това на Европейския съюз. Към момента работи Закон за осъществяване на Регламент (ЕО) № 1236/2005 по отношение на търговията на тези артикули. В него са избрани процедурите и нужните документи за издаване на позволения за експорт, импорт, брокерски услуги, пренос и техническа помощ на артикули, които биха могли да бъдат употребявани за използване на смъртно наказване, изтезания или други форми на грубо, нечовешко или унизително третиране или наказване, както и са въведени генерално позволение на Съюза за експорт за избрани типове експорт и общо позволение.

Определени са издаващия орган и контролните органи, написани са отговорностите на лицата и административно-наказателните разпореждания. С сегашния законопроект ще се анулира в този момент настоящия Закон за осъществяване на Регламент (ЕО) № 1236/2005 по отношение на търговията на тези артикули. Въвежда се нова номерация на членовете, описващи наредбите за избрани действия, които подлежат на надзор, нови номера на приложенията със артикули, които биха могли да бъдат употребявани с целприлагане на смъртно наказване, изтезания или други форми на грубо, нечовешко или унизително третиране или наказване и нови номера на образците на документи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР